آخرین بروزرسانی سایت : 14 / نوامبر / 19 | 4:27 ب.ظ

پرهیزات غذایی برای مبتلایان به تیروئید

افرادی که به بیماری تیروئید مبتلا هستند باید از مصرف بعضی غذاها مانند فست فود، غذاهای فرآوری شده، گندم، سویا و سبزیجات چلیپایی دوری کنند.

به گزارش آیسان نیوز، غده تیروئید در جلوی گردن قرار دارد و مسئول تنظیم سوخت و ساز بدن است. اگر این غده بیش از مقدار طبیعی، هورمون ترشح کند، پرکاری تیروئید و اگر کمتر از مقدار طبیعی، هورمون ترشح کند، کم‌کاری تیروئید به وجود می‌آید. بیماری تیروئید عمدتا یک بیماری ژنتیکی است، اما عواملی مانند استرس، سموم محیط زیست و رژیم غذایی در ایجاد آن بی‌تاثیر نیست. مصرف بعضی غذاها، بیماری تیروئید را وخیم‌تر می‌کند، در ادامه به بررسی بعضی از مواد غذایی مضر برای مبتلایان به تیروئید می‌پردازیم:

فست فودها

غده تیروئید برای تولید هورمون T۳ و T۴، از ید موجود در غذاها استفاده می‌کند. در حقیقت، تیروئید تنها عضوی از بدن است که به ید نیاز دارد. فست فودها شامل مقدار زیادی نمک و مقدار ناچیزی ید است، بنابراین مبتلایان به بیماری تیروئید باید از مصرف این نوع غذاها دوری کنند. همچنین چربی موجود در فست فود، مانع ترشح هورمون‌های تیروئید می‌شود.

غذاهای فرآوری شده

غذاهای فرآوری شده همانند فست فودها، حاوی مقدار زیادی سدیم است اما مقدار ید موجود در آن بسیار کم است. بسیاری از محصولات، حتی مواد غذایی شیرین دارای مقدار زیادی سدیم است؛ متاسفانه مصرف بیش از حد سدیم باعث بروز بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی و فشار خون بالا می‌شود. از آنجا که مصرف غذهای فرآوری شده، میزان ید حیاتی بدن را تامین نمی‌کند، آماده کردن غذا در منزل، همیشه بهترین گزینه است و می‌توان به مقدار لازم از نمک یددار برای پخت غذا استفاده کرد.

گندم

افراد مبتلا به بیماری تیروئید باید از مصرف مواد غذایی که حاوی “گلوتن” است، دوری کنند؛ گلوتن نوعی پروتئین است که در مواد غذایی مانند گندم، جو و غلات دیگر وجود دارد. مصرف گلوتن باعث تحریک روده کوچک می‌شود، در نتیجه داروی جایگزین هورمون تیروئید، جذب نمی‌شود. نان، پاستا و برنج هم حاوی گلوتن است، اما این غذاها از فیبر و مواد غذایی مفید دیگر نیز تشکیل شده است که به بهبود عملکرد روده کمک می‌کند.

سویا

برخی افراد معتقد هستند که سویا جایگزین خوبی برای گوشت است، اما مصرف سویا می‌تواند تاثیرات منفی بر عملکرد غده تیروئید داشته باشد. افرادی که به بیماری پر کاری تیروئید مبتلا هستند، باید از مصرف سویا دوری کنند، زیرا سویا مانع جذب هورمون‌های تیروئید توسط بدن می‌شود. همچنین سویا سرشار از “فیتواستروژن” (استروژن گیاهی) است که مصرف بیش از حد آن خطر ابتلا به کم کاری تیروئید را افزایش می‌دهد.

سبزیجات چلیپایی

سبزیجات چلیپایی مانند بروکلی، گل کلم و کلم پیچ، حاوی مقدار زیادی فیبر، مواد معدنی و ویتامین است، اما متاسفانه مصرف این نوع سبزیجات تولید هورمون تیروئید و جذب ید در غده تیروئید را دچار مشکل می‌کند. بنابراین مبتلایان به بیماری تیروئید باید مصرف این نوع سبزیجات را محدود کنند. موضوع قابل توجه اینکه پختن این نوع سبزیجات، می‌تواند اثر آن‌ها را بر غده تیروئید کاهش دهد.

منبع: ایمنا
تصویر: قدس انلاین

لطفا نام خود را وارد کنید
لطفا ایمیل خود را وارد کنید
لطفا متن دیدگاه خود را وارد کنید